"Vyčistiť, vykopať, 1 stromček, zakopať..."

07.05.2013 16:41

 

Na pondelok 22.4.2013 pripadol Deň Zeme. Oslavovali, teda prispeli sme aj my - druháci. Spolu s pani "prof" Komornou a s odborným dohľadom zamestnancov Lesnej správy sme sa podujali na sadenie stromčekov- borovíc. Po dlhom rozhodovaní sme s ťažkým srdcom vyhlásili, že obetujeme dve hodiny biológie, slovenčinu, angličtinu a ďalšie predmety, na ktoré sa po nociach učíme.:) 

"Vyčistiť, vykopať, 1 stromček, zakopať..." Manuál našej práce znel jednoducho. Oboznámení pokynmi sme sa pustili do práce.

 

Z počiatku sme sa sadili stromčeky trošku na "freestyle" spôsob. Veď to nie je len tak zasadiť 4000(!!!!!) stromčekov. Ale po obede (posilnení bagetkami) sme sa pustili do sadenia už ako profesionáli. Našli sme si to správne tempo pod vedením Ľuboša Sovu a Bennyho Sekáča. A aj stromčeky išli do jamiek skoro samé. Ani sme sa nenazdali a stovky stromčekov akoby sa "strácali". 

Sadeničky sa nám míňali rovnako rýchlo ako naše sily. Našli sme posledné zásoby energie a zasadili posledný stromček. Konečne nám "zazvonilo". 

 

Unavení, spálení od slnka, s výčitkami, že sme chýbali na vyučovaní... No predsa s dobrým pocitom, že sme pomohli, sme sa vracali z lesa.

 

Paťka Golianová