Peter Black

14.04.2014 12:50

Každý študent má rád školu najmä vtedy, keď v nej nemusí byť. Preto sme sa aj my, prváci a tretiaci, potešili, keď nám oznámili, že v stredu 9. apríla nepôjdeme do školy, ale na mimoškolskú akciu do Senice. 

Išlo sa o anglicko-slovenské divadlo s názvom Peter Black 2 - A NEW BEGINNING.

Hlavná postava, ako z názvu vyplýva, bol Peter Black - mladý muž, ktorý je vzdelaný počítačový programátor, ale ocitne sa na ulici a živí sa predajom časopisov. Vo chvíli, keď si prečíta Príručku generála Clarka sa rozhodne, že už nebude znášať podmienky okolia a začne so zmenou. Vydá sa preto na Úrad práce a porozhliada sa po nových zamestnaniach. Naskytne sa mu niekoľko príležitostí – môže skúsiť prácu kominára, umývať autá, ošetrovať ľudí v domove dôchodcov, robiť strážnika v supermarkete alebo nosiť nábytok. V priebehu dvoch dní však vystrieda všetky pracovné ponuky, ktoré sa mu naskytli, ale (či už z dôvodov osobných, alebo je vyhodený) nie je zamestnaný a jeho situácia zostáva rovnaká. 

Pri poslednej pozícii, čo vykonával stretne pani, ktorá mu poradí zájsť do knižnice za jej sestrou. Predstavenie vrcholí vo chvíli stretnutia Petra Blacka so slečnou knihovníčkou. Hneď si padnú do oka a mladý muž dostáva zamestnanie (ako správca internetového obchodu) aj strechu nad hlavou.

Toto predstavenie bolo milé, vtipné a hlavne prerozprávané zrozumiteľnou angličtinou - snáď pre každého, kto sa ju učí tak dlho, ako my. Myslím si, že je dobré a správne, že aj takouto formou sa naša škola stará o náš rozvoj v jazykovej oblasti a dúfam, že takýchto aktivít bude viac.

 

Katarína Pribylová, 1. ročník