Mediálna výchova očami študenta

21.04.2013 11:13

 

   18.4.2013 sa študenti nášho gymnázia neučili, aspoň teda nie to, čo sa v obyčajný štvrtok učiť zvyknú. Tento štvrtok bol niečím výnimočný, a to tým že sme sa mohli dozvedieť veľa nových vecí o médiách.     

    Ako je už na GJB zvykom, naši študenti sa môžu raz za čas celý deň venovať médiám a to vďaka mediálnemu tímu SDB. Žiaci od prvého do tretieho ročníka sa venovali rôznym tvorivým činnostiam. Prváci sa dozvedeli mnoho o fotografii, o tom čo, ako, kde a prečo fotiť. Taktiež si to mohli aj vyskúšať, umelecky zvečniť krásu gymnázia a jeho blízkeho okolia a ich prácu potom zhodnotil odborník. Druháci boli zasvätení do tajomstiev reklamy, metód a rôznych spôsobov jej využitia. Tretiaci sa venovali videoklipom, videám, a sami si aj vyskúšali natáčanie videí. Všetci žiaci vyplnili aj dotazník a zistili svoju úroveň mediálnej gramotnosti. Jediní, ktorý sa plne venovali učeniu, boli štvrtáci, u ktorých to ale v tejto dobe je pochopiteľné.

    Mediálna výchova priniesla nám, študentom veľa nových informácií a rád ako žiť v obklopení takého množstva informácií a za to mediálnemu tímu SDB veľmi ďakujeme.

 

Pavol Dérer III. roč.

 

(autor fotografií: Romana Nesnadná, I. roč.)