Deň Zeme

29.04.2015 17:56

Deň Zeme, ktorý sa každoročne koná 22. apríla je sviatkom, ktorý nám pripomína, že si máme vážiť životné prostredie a ochraňovať ho.

Preto sa aj mesto Šaštín-Stráže v spolupráci s nami druhákmi rozhodlo na tento sviatok pomôcť našej Zemi a to tým, že sme sa snažili vyčistiť jednu lokalitu.

My sme dostali úsek za štadiónom, kde sme našli dosť prázdnych (alebo skoro prázdnych) fliaš, nejaké oblečenie, obaly, obrus a mnohé iné veci.

Prekvapilo ma, že táto časť mesta bola dosť znečistená. Ale my sme sa zo všetkých síl snažili skrášliť toto miesto a vyzbierať všetky odpadky. Nebola to práve najľahšia úloha, keďže veľa z nich bolo v potoku, kam sa ťažko dostávalo, no napokon sme to spoločnými silami zvládli. Pomáhala nám pri tom aj pani profesorka Komorná.

Aj vďaka tejto činnosti sme si uvedomili, aké dôležité je neznečisťovať a chrániť našu Zem. Táto aktivita sa mi páčila, pretože sme pomohli dobrej veci, zabavili sme sa a utužili kolektív. Určite by som privítala podobné akcie aj v budúcnosti, pretože  sa mi zdá, že sú veľmi potrebné.

 

Katarína Pribylová, II. ročník