CECILFEST 2013

17.12.2013 18:49

Vo štvrtok, 21. 11. 2013, sa v našej škole konal každoročný CECILFEST. Je to hudobno-zábavný program, ktorý na našej škole vždy organizujú druháci – takže tento rok bol rad na nás. Vznikol na počesť sv. Cecílie, ktorá je patrónkou hudobníkov a spevákov – a keďže nie je na našej škole o takýto druh talentu núdza, mali sme sa na čo tešiť. :D

Program Cecilfestu sa niesol v duchu GALAVEČERA, ktorým nás sprevádzali moderátori Filip a Nikolas. Na úvod sme v krátkych, výstužných videách predstavili „katov“ (porotcov), ktorí zasadli do porotcovského kresla. V čele tejto silnej zostavy  bola „hviezda z Ameriky“ menom LADY GAGA, ktorá sem prišla uloviť nejaké talenty. Ďalej sa nám predstavila naša milovaná „extriedna“ KATKA VACLAVKOVÁ so svojím poradcom, malou Romankou. Z omše pribehol, ešte spotený, don MILAN JANÁK – a toto porotcovské kvarteto uzavrel nemilosrdný DENIS ŽÁK, ktorý je náš „spolužák“.

Následne začali vystúpenia účinkujúcich. Ako prvá vystúpila skupina MAJKA Z GURUNU. Toto vesmírne vystúpenie nás prenieslo na inú planétu (asi Plut☺). Členmi tohto mimozemského zoskupenia boli Peter Kurina a Gustáv Hakala. A teraz späť na Zem. Druhým číslom bolo nádherné baletné vystúpenie v podaní prváčky ZINKY CINTULOVEJ. Tancovala na skladbu Angels - a my sme sa naozaj cítili ako v nebi. Po niečom nádhernom nasledovali druháčky, kandidátky na výhru, ktoré sa predstavili v úplne inom žánri. Bol to rep. Mimochodom, počuli ste už niekedy OTČE NÁŠ vo svahilčine?  My áno, v podaní našich tretiakov. Do afrického kmeňa patrili Paťka Golianová, Silvia Hrubšová, Eliška Žáková, Gabika Matulová, Cilka Marčišová, Romča Buchtová, Adam Plaštiak, Jakub Chrvala a rytmus udával Martin Uhrín a. k. a. Magius. Ako v  jazzovom klube sme sa ocitli pri vystúpení Jozefa Kotvana. Hral totiž na saxofóne. Z tohto mladého talentu sme boli všetci „v siedmom nebi“. Ani jedno oko nezostalo suché pri speve štvrtákov. Spievali pieseň Hallelujah. Atmosféru dotvorila Gabika Klimešová hrou na klavír a Paľo Dérer hrou na husliach. Spevom nás očarili Terézia Tumová, Veronika Žáková, Adelka Sušienková, Lenka Ďurošová, Veronika Hornáčková a Frederik Hudec. Na záver vystúpenia prišli pod pódium ďalší štvrtáci so sviečkami, čo veľmi pohlo s našimi srdcami. Následne nás rozohnili „draci“ zo skupiny J. T. & T. – Tomáš Nereča, Ján Farský a Tomáš Gál.  Ani sme netušili, že sa v našej triede nachádzajú také hviezdy. Bol to ŠOK. Príjemný šok. :D Odrazu nám z každého rohu sály znel spev Gabiky Klimešovej a Frederika Hudeca – obaja sa stretli až na pódiu. Hudobne ich sprevádzali Gusto Hakala hrou na gitare a Paľo Derér na husliach. Ich skupina sa nazývala VAČICE A PAĽO. =) Potom sa nám predstavila skupina BIAČŠŠŠ. Hlas Frederika Hudeca, frontmana skupiny, sa niesol celou sálou. A ako stádo divných koní pricválal na kolobežke profesor Blažej Pišoja, alias Kurt Kombajn, so svojou skupinou 69 GRUPPEN, Tváre ostatných sme nepoznali, lebo mali masky.

 

Po ich vystúpení, z ničoho nič, vyliezol z davu tmavý prízrak. :D Všetko stíchlo. Oči sa upreli na tohto záhadného muža. Spod plášťa mu „vyliezali" iba kruhy pod očami. „Dobrý večer", ozvalo sa z úst tohto stvorenia...

No, koniec srandy, náš triedny a viacnásobný víťaz, profesor Šefčík, všetkých vyzval ku krátkej piesni. Slová boli jednoduché: „My sme potichu, my sme potichu, NEREVEME, NEREVEME!!!" – a zneli celou sálou. Týmto číslom sa všetci zúčastnili na tohtoročnom Cecilfeste. Ďakujeme! ♥

Následne prebehlo hlasovanie. Hlasovalo sa za VÍŤAZA CECILFESTU a HALUZ ROKA. Spočítavanie hlasov nám spríjemnili svojim spevom, ako inak, bývalí študenti GJB. HALUZ ROKA vyhrala, s veľkým náskokom, skupina 69 GRUPPEN, lebo slovenské poľnohospodárstvo je v rozkvete a kombajny tento rok jednoducho „jedou“. Vyhrali nádhernú, luxusnú, haluz z 25 karátového zlata.

A pri sčítaní hlasov o VÍŤAZA CECILFESTU nastali komplikácie. Rovnaký počet hlasov. Šok, šok, šok!!! :O. Publikum mohlo rozhodnúť medzi skupinou VAČICE A PAĽO a JOZEFOM KOTVANOM potleskom. Ďalší šok, zasa nerozhodne! Teraz to do rúk vzala porota. V pomere 2:1 vyhral JOŽKO KOTVAN. Blahoželáme.

Prvýkrát bol udeľovaný (ne)putovný pohár. Následne mohli začať, a aj začali :D, bujaré oslavy! Šampanské (detské☺) tieklo prúdom. Všetci boli pozvaní na záverečnú párty; tancovalo sa do neskorých ranných hodín, 20:15 :D. Ó, happy daaaaaaaaaay.

 

autor: THE BEST OF GJB (a keby to nebolo jasné – DRUHÁCI)

 

Hádanka, LEVEL 99: Keď povieš moje meno, už tu nie som. Kto (čo) som? (Správne odpovede prineste do našej triedy. Prví traja budú odmenení vecnými cenami).