Športom pre Červené stužky

19.11.2015 21:29

Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS, do ktorej sa zapojila aj naša škola formou športového turnaja. Keďže na našej škole máme veľmi radi florbal, voľba padla práve na tento šport.

 

Aj keď sa to najprv nezdalo, záujem bol veľký. Súťažilo 6 chlapčenských družstiev a 4 dievčenské. Chlapci boli rozdelení do dvoch skupín a hrali 2x10 minút. Musím uznať, že bolo na čo pozerať.

Všetci sa snažili dostať na medailové pozície, no o tretie a štvrté miesto nakoniec zápasili tím číslo 1: N. Obertan, T. Bellovič, M. Mudroch a J. Kotvan s  tímom číslo 4 v zložení: F. Šabrňák, T. Gál, N. Daniel a T. Šrámek. Po napínavom súboji vyhrali tretiaci pod vedením N. Obertana 8:2.

Víťazom prvej  a druhej skupiny boli štvrtáci, ktorí mimochodom vytvorili 4 tímy posilnené o tretiaka M. Sekáča vo finálovom zápase.  Na palubovku sa proti sebe postavili D. Žák, M. Buček a M. Sekáč z tímu 3 a J. Farský, B. Cintula a T. Nereča z tímu s číslom 4. Najskôr to vyzeralo na vyrovnaný zápas, no potom sa Nerečovci predviedli a zvíťazili  4:1.

V dievčenskej skupine sa uskutočnilo celkovo 6 zápasov. Naše prváčky: A. Ondrúšková, T. Römerová, M. Žáková a J. Nesnadná sa snažili a musím povedať, že im to išlo a získali krásne štvrté miesto.

Na treťom mieste sa umiestnili druháčky: K. Ožvoldíková, M. Krchňavá, P. Kováčová a S. Žittová, ktoré hrali s veľkým nasadením a tiež so smiechom, ako to ony vedia.  

My, tretiačky: G. Turkovičová, S. Hesková, R. Polachová a ja sme kvôli prehre so štvrtáčkami získali druhé miesto.

A našu dievčenskú skupinu vyhrali najviac ostrieľané štvrtáčky: M. Muchová, L. Hlavenková a R. Kočková.

Po turnaji sme sa niektoré z dievčat zúčastnili florbalového turnaja saleziánskych stredísk v Banskej Bystrici, kde sme získali pekné tretie miesto.

Víťazný dievčenský a chlapčenský tím si ešte zahrali s naším „all stars tímom“, ktorý bol zložený z členov profesorského zboru: Hanky Komornej, Milana Janáka a Mareka Šefčíka.

Som rada, že som sa mohla zúčastniť na tomto turnaji a ďakujem pani profesorke Komornej za skvelú organizáciu a rozhodovanie.

                                                                                                Katarína Pribylová, 3.ročník

 

PS 1: Malý dodatok od organizátorky, študenti hrali naozaj s nasadením, dobrou náladou a dokonca rešpektovali moje amatérske rozhodovanie, za čo im patrí veľká vďaka.

PS 2: Trocha štatistiky, do turnaja sa podarilo zapojiť rekordný počet hráčov, to je 42.

Hanka Komorná