3. stretnutie riaditeľov katolíckych škôl Bratislavskej arcidiecézy

17.06.2014 10:33

V stredu 11. júna 2014 prichádzali  riaditelia katolíckych škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavskej arcidiecézy do Gymnázia Jána Bosca v Šaštíne, kde ich už vítal riaditeľ gymnázia Marek Nádaský. Na začiatku stretnutia spoločne so žiakmi školy slávili svätú omšu v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie, potom pokračovali v priateľskej výmene skúseností z vedenia rôznych typov škôl od materských škôl až po umelecké školy.

Vo štvrtok sa presunuli na hrad Branč neďaleko Senice, odkiaľ je krásny výhľad do širokého okolia Záhoria a na tomto nádhernom mieste sa spoločne modlili a spievali kresťanské piesne. Svätú omšu slávili v starobylom kostole v Sobotišti. Záver tohto krásneho dňa strávili pri grilovaní a zábave.

Posledný deň bol určený na duchovnú obnovu, ktorú viedol salezián-kňaz Marek Michalenko na tému Saleziánsky pedagóg v škole.  Ako mnohí pútnici, ktorí prichádzajú počas Roka Sedembolestnej do Šaštína, aj riaditelia strávili záverečné chvíle v Bazilike Sedembolestnej pri svätej omši, na ktorej sa aktívne zúčastňovali.

Takéto neformálne stretnutia riaditeľov, ktorých sa pravidelne zúčastňuje aj riaditeľka Arcidiecézneho školského úradu Viera Kyselicová,  prispievajú k rozširovaniu partnerstiev a priateľstva medzi školami a vzájomnej pomoci.

Katolícke školy z Bratislavskej arcidiecézy sa aktívne zúčastňujú na slávení Jubilejného roka  a 30. septembra 2014 pripravujú  i  spoločnú púť žiakov a pedagógov do Národnej Svätyni  k Sedembolestnej, aby je mohli poďakovať za všetky milosti.