24 bezdomovcov našlo dočasné bývanie

15.10.2010 19:58

Šťastie sa usmialo na skupinu novopečených bezdomovcov. V Šaštíne pod mostom stretli kamarátov s podobným osudom, ktorí majú tento výhodný "flek" obsadený už tretí rok. Keďže tretiaci majú dobré srdce, ochotne prijali nováčikov na GJB a podelili sa o svoje kontajnery, jedlo i ubytovňu.

    Sedem dievčat a sedemnásť chlapcov bolo slávnostne imatrikulovaných 14.10.2010 v priestoroch spoločenskej miestnosti gymnázia. Museli však preukázať svoju odvahu, statočnosť, ale i zmysel pre humor pri plnení úloh, ktoré im pripravili tretiaci. Veru nebolo ľahké sa prehrabávať v odpadkoch, pripraviť si príbytok bezdomovca, identifikovať "čudné" nápoje so zaviazanými očami, či stráviť určitý čas na samotke v apartmáne (kontajner). Zverejnené boli i osobnejšie informácie, zachytené kamerou pri dôverných rozhovoroch s moderátormi. Dozvedeli sme sa to, aký je ich triedny profesor, koľkokrát za deň chodia na toaletu, či isté slangové slová z ich slovníka.

    Úlohu moderátorov bravúrne zvládli Jakub Malota a Fero Šeliga (III. roč.). Celá akcia prebehla pod taktovkou istého talentovaného režiséra, ktorý nechce byť menovaný (Marek W. Michalenko :). Veľká vďaka patrí všetkým tretiakom, ktorí prispeli svojím talentom a zapojili sa do príprav a organizácie.

    Milí bezdomovci, svoje miesto v ubytovni nazvanej GJB máte rezervované na štyri roky. Za celý pedagogický zbor želám vytrvalosť pri učení, odvahu opýtať sa a umenie mlčať, keď nie je možné povedať niečo múdre ;)

Katarína Václavková

Viac fotografií nájdete vo Fotogalérii