Cecilfest

26.11.2014 17:46

Streda 19. november  2014 bol výnimočný deň, hlavne pre nás druhákov. Organizovali sme totiž Cecilfest, hudobno-tanečnú súťaž, ktorá sa niesla v duchu cesty okolo sveta. A nielen tak nejakej cesty, ale hneď svadobnej!  Celým večerom tak divákov sprevádzali videá zachytávajúce svadbu našich spolužiakov Gabiky a Sekyho a ich dobrodružstvá, ktoré zažili  počas spoznávania cudzích krajín. Nielen tieto zábery, ale hlavne čísla talentovaných  ľudí z našej školy vypĺňali takmer dvojhodinový program. A aké to boli vlastne čísla?

Mladomanželia začali svoje svadobnú cestu na mieste, ktoré je ich srdcu veľmi blízke. Tu doma, na GJB. A to, že je toto miesto  blízke aj iným študentom, dokázala aj skupina Misty School (Dušan Daniel, Andrej Kralovič, Patrik Gerhát a Benjamín Rossa), ktorá nám zaspievala vtipnú pieseň o našej škole a predstavila ju tak divákom z trochu iného uhla.

Hneď po nich prišla Gabike a Sekymu zagratulovať aj slávna rumunsko-uhorská popová skupina pod záštitou Františka Ferdinanda s názvom Mladá Bosna. Nebol to nikto iný ako naši tretiaci, ktorý nám zaspievali pieseň Nikdy nebolo lepšie.

Po nich sme sa presunuli to chladného Ruska vďaka Zinke Cintulovej, ktorá nám zatancovala balet na motívy Mrázika.

 Z Grécka si naši mladí zaľúbenci priniesli netradičný suvenír v podobe tanečného súboru Herkules (Andrej Kralovič a Benjamín Rossa).

Cesta okolo sveta by sa nezaobišla bez návštevy Ameriky. Tam náš mladý pár zažil poriadne vzrušujúce chvíle. Aby sme im pomohli zmeniť názor, pozvali sme nášho spolužiaka a minuloročného víťaza Jozefa Kotvana, aby im zahral americké blues. Keďže nevyzerali, že by ich to presvedčilo, nastúpil na scénu Tomáš Gál s piesňou Broken Vow, ktorý očaril snáď každého v miestnosti a mohli sme sa presunúť ďalej.

Nasledujúcou destináciou bolo temperamentné Španielsko. Kúsok z neho sme ochutnali vďaka skupine Amigos (Zinka Cintulová Dušan Daniel, Andrej Kralovič a Benjamín Rosa). Ich číslo bolo naozaj úžasné.

Keďže Seky miluje vážnu hudbu a Gabika rezne, zastavili sa aj v susednom Rakúsku, kde im náš spolužiak Marián Cibula zahral skladbu od rakúskeho autora.

Po klasickej hudbe atmosféru oživil Tomáš Nereča svojou hrou na gitare.

Snáď najvzrušujúcejšie chvíle zažili zaľúbenci na Ukrajine, kde boli nepriamo konfrontovaní s mafiou. Bohužiaľ, pani prof.  Komorná a.k.a. mafiánsky boss, ktorá mala mať číslo, nešťastnou náhodou zahynula, tak ju musel zastúpiť  tanečný súbor Hnilé Hrušky (prváčky). Predviedol slovenské ľudovky v menej tradičnom podaní.

Z našej krajiny sme mali ešte dvoch zástupcov - pána profesora Šefčíka a dona Michalenka, ktorý rozospievali všetkých prítomných krásnymi ľudovými piesňami a ukázali, že sú hrdí na svoju vlasť.

Po nich mohli diváci hlasovať za celkového víťaza a za najväčšiu haluz roku. Určite im pri tom pomohli aj hodnotenia našej päťčlennej medzinárodnej poroty: pán riaditeľ zastupoval Austráliu, pani kuchárka Afriku, pán profesor Suchánek, náš triedny, Európu, štvrtáčka Cilka Ameriku a pán profesor Pišoja Áziu.

Celkovým víťazom sa stali Hnilé hrušky a z výhry haluze roku sa mohli tešiť Misty School. Ocenenia v podobe kvetov a čokolád sme odovzdali aj našej obľúbenej pani prof. Sedláčkovej a dvom technikom za ich obetavú pomoc pri príprave celého programu.

 

Ešte musím spomenúť, že všetky čísla mali predskokana, ktorým bol don Emil Šafár. Zahral nám na gitaru a zaspieval veselé trampské pesničky.

Aj keď zorganizovať Cecilfest nebolo práve najľahšie, som rada, že všetko dobre dopadlo a môžem povedať, že to našu triedu naučilo veľa veciam. Myslím si, že aj táto mimoškolská akcia mi pomohla vnímať našu školu inak a uvedomiť si, čo všetko  nám dáva .

 

Katarína Pribylová, II. ročník

fotografie: Tomáš Gál, III. ročník

Viac fotografií tu